SherlockHolmes.se

A Taste for Honey – i nyutgåva

tasteforhoneyEn klassisk detektivhistoria från 1941 har nu kommit i nyutgåva. Det rör sig om H F Heards utmärkta och annorlunda ”A Taste for Honey”.

Mrs Heregrove dör efter att ha blivit stucken av hennes otrevlige makes bin, vilket får en annan biodlare i byn att fatta misstankar om att allt inte står rätt till. Biodlaren, en lång och smal herre, kallar sig för mr Mycroft. Men som läsare inser vi förstås att det i själva verket är den pensionerade Sherlock Holmes som döljer sig bakom den identiteten.

Denna pocketutgåva innehåller ett underhållande förord av Stacy Gillis och ett intressant efterord av Heards litterära exekutör, John Roger Barrie.

 

Tillägg:

Ted Bergman hade godheten att mejla mig omslaget till en äldre utgåva av boken (omnämnd i kommentaren till detta inlägg). Intressant som jämförelse:

tasteformurder_medium

3 kommentarer på “A Taste for Honey – i nyutgåva

  1. Det är en riktigt bra bok. På baksidan av en amerikansk Avon-pocket från 1941 boken fått titeln A Taste for Murder karakteriseras den av Vincent Starret som ”TERRYFYING…PERFECTLY DONE” och Boris Karloff kallar den ”A TRIUMPH OF INGENUITY”. Avon bättrar själv på med ”A frightened man battling for his life against an evel force he cannot escape…” och ”An eerie thrill when you realize the identity of The Third Man”
    TB

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen