The Baker Street Irregulars anordnar essätävling

Skrivet av den 24 oktober 2009 och arkiverat i Fans, Sällskap utland. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

KnoxRonald2011 är det hundra år sedan Ronald A Knox skrev sin klassiska essä ”Studies in the Literature of Sherlock Holmes”. Knox essä var snarast tänkt som en akademisk parodi, men lite oväntat lade den grunden för hela den sherlockianska forskningen, som speciellt under 1930-talet sköt ordentlig fart. 

För att fira detta har världens mest framstående Sherlock Holmes-sällskap, The Baker Street Irregulars (BSI), bestämt sig för att arrangera en essätävling, öppen för alla som inte är med i BSI. Essän ska vara skriven på engelska och omfatta 1 200 – 1 800 ord.

Vinnaren kommer att vara hedersgäst på BSI:s årsmiddag i januari 2011 och där läsa upp sin essä, samt att essän kommer publiceras i The Baker Street Journals vårnummer 2011.

Deadline för tävlingen är 1 oktober 2010 och fullständiga tävlingsregler finns på The Baker Street Journals hemsida.

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes