William Gillettes pjäs blir serieroman

Skrivet av den 27 oktober 2009 och arkiverat i Böcker, Huvudnyheter, Tecknat. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

alicefaulkner1899 hade William Gillettes pjäs ”Sherlock Holmes” världspremiär i Boston och under flera decennier in på 1900-talet sattes den regelbundet upp för fullsatta hus av olika teatersällskap. Gillette turnerade själv runt med pjäsen och kom under sin livstid att spela huvudrollen Sherlock Holmes ca 1 300 gånger. Även många europeiska länder hade stor framgång med pjäsen. I Stockholm konkurrerade tre teatrar samtidigt med var sin version av pjäsen i april-maj 1902. På sajten Sherlock Holmes på svenska scener har jag börjat föra register över några av de turnerande teatersällskap som förde ut pjäsen runtomkring i landet och jag håller även på med lite forskning kring Emil Bergendorff som var den förste svensk att spela Holmes.

Nu har Bret M Herholz omvandlat teaterstycket till en serieroman, ”Sherlock Holmes: The Painful Predicament of Alice Faulkner”. Alterna Comics ger ut boken i december 2009. På deras sajt kan man se ett antal provsidor ur albumet.

1 kommentar på “William Gillettes pjäs blir serieroman”

  1. Jonas Anderson skriver:

    Skön Edward Gorey-stil på omslaget.

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes