Sherlock Holmes i Agent X9

Skrivet av den 8 december 2009 och arkiverat i Böcker, Huvudnyheter, Tecknat. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

 

098_XN~2En av senare års mest hyllade tecknade serier om Sherlock Holmes kommer nu på svenska. ”The Trial of Sherlock Holmes” har i USA publicerats uppdelad i fem magasin under året och kom nyligen ut i en samlingsvolym. För manuset står Leah Moore (dotter till graphic novel-mästaren Alan Moore) och John Reppion. Illustratören heter Aaron Campbell.

Det är inte ofta som Holmes-serier översätts till svenska och ännu mer sällan att det rör sig om helt nya produktioner. Agent X9:s redaktör Johan Kimrin är därför värd allt beröm för att han nu låter serien löpa i nr 1-5 under 2010. Redan den 17 december 2009 kan man läsa det första avsnittet. Översättningen står Cato Vandrare för.

Läs mer om jobbet att få serien till Sverige på Agent X9:s blogg.

Det här är inte första gången Agent X9 innehåller serier om Sherlock Holmes. Redan för tjugo år sedan publicerades nio av Edith Meiser och Frank Giacoias historier som ursprungligen gick som dagsstrips i USA med början på 50-talet. Läs mer i Ted Bergmans historik över Holmes-serier på svenska.

1 kommentar på “Sherlock Holmes i Agent X9”

  1. Anders W skriver:

    Intressant. Den ska jag köpa på en gång :)

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes