Ny Londonguide för Sherlock Holmes-vänner

Skrivet av den 28 december 2009 och arkiverat i Böcker, Fakta. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

sinclair_londonDavid Sinclairs Sherlock Holmes’s London är visserligen inte den första Londonguiden som tar avstamp i Conan Doyles berättelser. Ett antal kunniga sherlockianer har genom åren givit ut motsvarande böcker. Men det här är en trevligt illustrerad bok om staden som Holmes levde och verkade i. Som läsare får man t ex följa med på färden som Holmes, Watson och miss Morstan gjorde en dimmig kväll i De fyras tecken, samtidigt som man får veta vilka intressanta platser de passerade.

Boken är utgiven av förlaget Robert Hale, innehåller 224 sidor och 40 illustrationer i färg. Läs även presentation på Amazon.

Två andra, nyligen utgivna Londonguider med Holmes-tema är Alistair Duncans Close to Holmes (se ett utdrag) och Thomas Bruce Wheelers The New Finding Sherlock’s London. Den senare kan också förhandsläsas i sin helhet på Google Books.

close_to_holmesnewfinding_sherlock

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes