Robert Downey Jr kan få Golden Globe Award

Skrivet av den 28 december 2009 och arkiverat i Guy Ritchies film Sherlock Holmes, Huvudnyheter, Nöje. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

golden_globe_downey

För sin roll som Sherlock Holmes i filmen med samma namn har Robert Downey Jr Golden Globe-nominerats i kategorin ”Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Musical/Comedy”. 17 januari går prisutdelningen av stapeln.

Övriga nominerade i samma priskategori är Matt Damon i filmen The Informant!, Daniel Day-Lewis i Nine, Joseph Gordon-Levitt i (500) Days Of Summer och Michael Stuhlbarg i A Serious Man.

Robert Downey Jr har tidigare erhållit två Golden Globe Awards. Dels som ”Best Supporting Actor (Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television)” för Ally McBeal, dels det delade specialpriset ”Best Ensemble Cast Golden Globe” för Short Cuts. Han har nominerats ytterligare två gånger: ”Best Supporting Actor” i Tropic Thunder och ”Best Actor (Drama)” i Chaplin.

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes