The Private Life of Sherlock Holmes i manusform

Skrivet av den 29 december 2009 och arkiverat i Film, Nöje. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

stephens_blakelyEn av de mest omtyckta långfilmerna om Sherlock Holmes är förmodligen Billy Wilders The Private Life of Sherlock Holmes (1970). Holmes-kännaren Morgan Malm skrev följande om filmen när han tog med den på en lista över tio Holmes-filmer man bör se: ”Billy Wilders ömma, ofta humoristiska och stundom melankoliska studie av Holmes, betraktad utan Watsons skönmålningar, förblir ett först nyligen erkänt mästerverk och är möjligen det mest tilltalande, rundade och begripliga porträttet av Sherlock Holmes avsett för biografduken.”

För den som inte bara vill se filmen utan även läsa manuset går det att göra det på The Internet Movie Script Database.

Här nedan ett ovanligt klipp med Billy Wilder vid inspelningen av filmen.

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes