Filmen Sherlock Holmes slår rekord

Skrivet av den 30 december 2009 och arkiverat i Guy Ritchies film Sherlock Holmes, Nöje. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

sherlock_holmes_posterNär Guy Ritchies film ”Sherlock Holmes” hade premiär i USA på juldagen drog den in 25 miljoner dollar i intäkter, alltså 175 miljoner kronor, vilket var bästa siffran någonsin för en juldag i USA. James Camerons ”Avatar” drog in drygt 23 miljoner dollar och trea på juldagen var ”Alvin och gänget 2”.

Julen blev också totalt sett den bästa biohelgen någonsin i USA, med totalt 264 miljoner dollar i intäkter. Tidigare rekordet för en biohelg var i juli 2008 när The Dark Knight-premiären såg till att man kom upp i 253 miljoner dollar.

Etta på amerikanska biotoppen är just nu ”Avatar” och tvåa ”Sherlock Holmes”.

”Sherlock Holmes” har svensk biopremiär på nyårsdagen.

1 kommentar på “Filmen Sherlock Holmes slår rekord”

  1. Anders W skriver:

    Jag såg ovan nämda film på premiären idag och den kan starkt rekommenderas :)

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes