The Baskerville Hall Club of Sweden har fått nygammal ordförande

Skrivet av den 17 januari 2010 och arkiverat i Fans, Huvudnyheter, Sällskap Sverige. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

Den 9 januari var det årsträff i det svenska Sherlock Holmes-sällskapet The Baskerville Hall Club of Sweden. Vi har de senaste åren haft dessa möten i en trevlig lokal på Upplandsgatan i Stockholm och ca 15-20 av sällskapets 70 medlemmar brukar närvara. Efter mingel och frågesport – och eventuellt något kortare föredrag – är det middag och därpå följande årsmöte.

Sara Rådling som varit ordförande i sällskapet sedan 2007 avtackades. Ny på posten blev Carolina Gómez Lagerlöf som faktiskt även var den ordförande som Sara Rådling tog över från för tre år sedan. Ordförandeklubben i form av ett hundben räcktes över under mer eller mindre högtidliga former. På bilden här nedan syns Sara till vänster och Carolina till höger.

bhc_nyordforande_2010

Varje år röstar medlemmarna fram årets bästa bidrag i sällskapets tidskrift The Moor. De nominerade i år var följande:
* John Clayton och hans kollegor…, av Peter K Andersson The Moor 100
* Med pipa och deerstalker…, av Lars Strand The Moor 100
* Äventyr och hågkomster, av Morgan Malm The Moor 100
* Baksidesbild, av Jonas Anderson The Moor 101
* Lovtal över en Sherlock Holmesnovell…, av Lars Strand The Moor 101

aretsbidrag_2009Vinnare i omröstningen blev artikeln ”John Clayton och hans kollegor – Om droskkuskar i det viktorianska London” av Peter K Andersson, som därmed tog hem denna utmärkelse för andra gången. Peter var tyvärr inte närvarande, men här intill ses BHC:s sekreterare Anders Wiggström med diplomet.

Det nya allmänintresset för Sherlock Holmes (tack vare Guy Ritchies film) kommer innebära att BHC under 2010 arrangerar lite fler sammankomster än vanligt och även en speciell ”Sherlock Holmes dag” för allmänheten.

Läs mer om hur du ansöker om medlemskap i The Baskerville Hall Club of Sweden här. BHC:s blogg hittar du här.

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes