Svensk seriestart 30 januari för BBC-serien ”Sherlock”

Skrivet av den 27 januari 2011 och arkiverat i BBC Sherlock, Huvudnyheter, Nöje. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

sherlock_cumberbatch_freeman

Söndag 30 januari är det svensk premiär i SVT1 för den oerhört hyllade BBC-serien ”Sherlock”. Tre 90-minuterslånga avsnitt kommer att visas, och det är också allt vad som ännu finns inspelat av serien. Ytterligare tre avsnitt är på väg att spelas in i Storbritannien, med förväntad visning på BBC hösten 2011.

Det speciella med den nya Sherlock Holmes-serien är att den är placerad i nutid. Seriens skapare och manusförfattare, Steven Moffat och Mark Gatiss, har hämtat figurer, miljöer och intriger från sir Arthur Conan Doyles originalberättelser och med varsam – och ofta kongenial – hand anpassat dem till ett modernt samhälle med nya sätt att leva och kommunicera. Allting är gjort med stor kärlek till Sherlock Holmes och trots tidsförflyttningen är det en av de mest trogna tolkningarna av mästerdetektiven som någonsin gjorts. Benedict Cumberbatch är den perfekte Sherlock Holmes och Martin Freeman en riktigt bra dr Watson. De är också unga, precis som Holmes och Watson var i Conan Doyles berättelser, och inte alls de äldre farbröder som vi ofta förletts att tro i filmatiseringar under 1900-talet.

3 kommentarer på “Svensk seriestart 30 januari för BBC-serien ”Sherlock””

 1. sundin skriver:

  Sherlock är en såpass intressant karaktär att han -eller inkarnationer av karaktärsdragen- kommer att återkomma i all evinnerlighet.
  Sann klassiker.

 2. Thomas G skriver:

  Trodde inte att BBC kunde toppa Jekyll, men där fick jag fel.
  Sherlock var 1 1/2 timmes njutning (utan reklam).

 3. […] här stöder du Kulturbloggen och hjälper oss att bli ännu bättre. Läsvärt från andra Svensk seriestart 30 januari för BBC-serien ”Sherlock” Ny tecknad Holmes-serie i Agent X9 Intervju med Kia Berglund – skaparen av Bli en dåre! på […]

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes