Ny ”officiell” Sherlock Holmes-roman utges i september 2011

Skrivet av den 29 januari 2011 och arkiverat i Böcker, Huvudnyheter, Pastischer. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

Anthony-Horowitz-b_whiteConan Doyles arvingar – The Conan Doyle Estate – har gett författaren Anthony Horowitz i uppdrag att skriva en helt ny roman om Sherlock Holmes och dr Watson. Det här är första gången som en författare får ett sådant här officiellt uppdrag av Conan Doyles dödsbo.

The Telegraph citerar Horowitz: ”I simply couldn’t resist this opportunity to write a brand new adventure for this iconic figure and my aim is to produce a first-rate mystery for a modern audience while remaining absolutely true to the spirit of the original.”

Boken kommer utspela sig under 1890-talet. Men Horowitz säger i en annan intervju för The Telegraph att han kommer kunna ta upp ämnen som var omöjliga för Conan Doyle att skriva om på sin tid.

Anthony Horowitz är mest känd för sina ungdomsböcker om den tonårige spionen Alex Rider, samt som manusförfattare till tv-serien Foyle’s War och även till några av de tidiga avsnitten av Morden i Midsomer. Mer information finns på Anthony Horowitz blogg.

Det ska bli intressant att se hur mycket den officiella stämpeln kommer att göra för bokens försäljning och marknadsföring. Mängden av Sherlock Holmes-pastischer som kommer ut varje år är ju redan ansenlig. Det ska även tilläggas att man som författare inte behöver något tillstånd från Conan Doyles dödsbo för att skriva om Sherlock Holmes, eftersom copyrighten har gått ut.

4 kommentarer på “Ny ”officiell” Sherlock Holmes-roman utges i september 2011”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by PiratförlagetMattias, Mattias Boström. Mattias Boström said: Ny "officiell" Sherlock Holmes-roman utkommer i höst: http://bit.ly/dOZldO […]

  2. Har du läst den ännu?

  3. Mattias Boström skriver:

    Patrik: Jag beställde den häromdagen, så den är på ingång. Den verkar ha fått bra mottagande.

  4. […] har tidigare nämnt att Anthony Horowitz fått i uppdrag av Conan Doyles arvingar att skriva en ny […]

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes