Andra säsongen av BBC:s ”Sherlock”

Skrivet av den 22 november 2011 och arkiverat i BBC Sherlock, Huvudnyheter, Nöje. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

Någon gång i början av 2012 kommer BBC sända andra säsongen av den kritikerrosade serien ”Sherlock”. Även denna gång blir det tre avsnitt, som alla bygger på originalhistorier av sir Arthur Conan Doyle. Men seriens skapare Steven Moffat och Mark Gatiss har förstås förändrat mycket i originalhistorierna – och dessutom flyttat dem fram till modern tid. Ett snilledrag som visade sig vara oerhört lyckat under första säsongen. De tre nya avsnitten bygger på A Scandal in Bohemia, The Hound of the Baskervilles och The Final Problem.

Benedict Cumberbatch och Martin Freeman spelar som tidigare Holmes respektive Watson. Regissören från första säsongens båda bästa avsnitt, Paul McGuigan, återkommer till avsnitt 1 och 2 i nya serien. Och manusen till de tre avsnitten är skrivna av Moffat (första avsnittet), Gatiss (andra avsnittet) och Steve Thompson (tredje avsnittet). Thompson låg även bakom det lite sämre mittenavsnittet i första säsongen, men med byte av regissör får vi hoppas att det blir en bättre hantering av nya säsongens avslutningsavsnitt. Gissningsvis blir det en rejält actionladdad intrig där, med tanke på handlingen i originalhistorien.

SVT har tidigare meddelat att de kommer att köpa in även andra säsongen. Men exakt när den kommer sändas på svensk tv har jag ännu inget besked om. På brittisk DVD kommer serien att släppas 5 mars 2012.

Uppdatering: Läs här om de korrigerade sändningstidpunkterna

2 kommentarer på “Andra säsongen av BBC:s ”Sherlock””

  1. Jhonny Therus skriver:

    Goda nyheter. Skall bli riktigt roligt att se hur de nya avsnitten artar sig.

  2. Ser verkligen fram emot det här. Och det ska bli intressant att se hur sjutton de får ihop cliffhangern från första säsongen med En skandal i Böhmen!

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes