Ian McKellen spelar Sherlock Holmes

Skrivet av den 13 juli 2014 och arkiverat i Film, Huvudnyheter, Nöje. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

ian_mckellen_sherlock_holmes

Den första bilden på Ian McKellen i rollen som Sherlock Holmes har nu släppts av skådespelaren själv. Den 75-årige McKellen spelar en 93-årig mästerdetektiv i filmen ”Mr. Holmes”, som bygger på Mitch Cullins hyllade pastisch ”A Slight Trick of the Mind”.

Året är 1947 och Holmes njuter sin ålderdom som biodlare tillsammans med hushållerska (som spelas av Laura Linney) och hennes amatördetektiv till son. Han minns tillbaka till ett femtio år gammalt olöst fall, samtidigt som hans mentala förmåga inte längre är vad den än gång var.

Regissör är Bill Condon, som senast regisserade ”The Fifth Estate”, där Benedict Cumberbatch spelade huvudrollen som Julian Assange. Filmen förväntas ha premiär 2015.

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes