Novellsamling av Conan Doyle ges ut av Sigill förlag

Skrivet av den 15 juli 2014 och arkiverat i Böcker, Huvudnyheter, Övrigt. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

denleendevannen_conandoyle

Den 5 april släppte fantastikförlaget Sigill förlag Den leende vännen och andra historier, en samling noveller författade av sir Arthur Conan Doyle.

I novellsamlingen möter läsaren väldiga vindunder i luftdjunglerna ovanför Wiltshire och antikviteter med märkliga egenskaper. Fasansfulla avslöjanden väntar i uråldriga katakomber under Rom, avrättningar av revolvermän går inte riktigt som planerat, och nattliga bilfärder genom den engelska landsbygden får oväntade slut.

Tanken med samlingen är att visa en mindre känd sida av den produktive Conan Doyle, som förutom historierna om mästerdetektiven på Baker Street även var verksam inom en rad andra genrer än den kriminallitteratur han var med att skapa. I Den leende vännen och andra historier blandas westernskrönor med psykologisk skräck, äventyr med spökhistorier och gotik.

Samlingen ges ut som 104-sidig pocket och som ebok, men nästan alla noveller publiceras även digitalt, en och en, till priset av en genomsnittlig mobilapplikation.

För närvarande finns följande noveller att köpa som ebokssinglar: Silverspegeln, Det som ligger begravt, Fiaskot i Los Amigos och Fallet Joyce-Armstrong.

Mer information om boken finns hos Sigill förlag.

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes