The Baker Street Babes diskuterar Gillette-filmen

Skrivet av den 29 juni 2015 och arkiverat i Film, Huvudnyheter, Nöje. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

sherlock-holmes-william-gillette

I sitt senaste poddradioavsnitt tar populära gänget The Baker Street Babes upp den amerikanska nypremiären av William Gillettes film Sherlock Holmes. Filmen är gjord 1916 – sålunda en stumfilm – och man trodde länge att den var försvunnen för alltid. Men hösten 2014 meddelades det att den hade hittats i ett filmarkiv i Frankrike.

Filmen är Sherlock Holmes-världens heliga Graal, mycket beroende på att det var just William Gillette som med sin succépjäs (som filmen bygger på) bidrog till att Sherlock Holmes verkligen blev en populärkulturell ikon i början av 1900-talet.

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes