”Från Holmes till Sherlock” når ut i världen

Skrivet av den 30 juni 2015 och arkiverat i Böcker, Från Holmes till Sherlock, Huvudnyheter. Du kan följa alla kommentarer till den här artikeln genom RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller en trackback till den här artikeln

vonmrholmes

Mattias Boströms fackbok Från Holmes till Sherlock utkom i original i augusti 2013, fick fina recensioner och belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa fackbok samt nominerades till prestigefulla Stora Fackbokspriset. Ett år senare dök den upp i pocketformat. Hittills har boken sålt i närmare 8 000 exemplar i Sverige.

Redan innan boken var utgiven köpte danska förlaget Modtryk rättigheterna till den och utgav den i dansk översättning som Fra Holmes til Sherlock i mars 2014.

Nu är det dags för ytterligare språkområden att möta Boströms bok. Den 9 november ges Von Mr. Holmes zu Sherlock ut av tyska storförlaget btb/Random House. Den publiceras direkt i pocketformat med flikar, och med sitt billiga pris (13 euro) kan den förhoppningsvis nå ut till en stor läsekrets. Boken har redigerats lätt av författaren för att anpassas till icke-svenska läsare – i originalboken fanns en del kapitel som endast berörde svenska förhållanden. Boken har även uppdaterats med ett nytt avslutningskapitel. Redan nu finns boken upplagd på t ex svenska Adlibris, för den som vill bevaka den.

Och i mars 2016 kommer det nystartade och mycket spännande förlaget Quintano att ge ut boken i Norge, lagom till Krimfestivalen i Oslo.

Dessutom är en engelsk översättning gjord, men där återstår fortfarande att hitta lämpligt brittiskt förlag.

Skriv en kommentar

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes