Länktips

Sherlock Holmes-sällskap

The Baskerville Hall Club of Sweden är rikstäckande och därtill Sveriges största Holmes-sällskap. De har en hemsida och en blogg, samt en gruppsida på Facebook. För att bli medlem svarar man på några frågor som finns här.

Doctor Mortimer’s Correspondents är ett Uppsala-baserat sällskap. De har en gruppsida på Facebook. Man kan läsa lite mer om dem i den här bloggposten.

Sherlock Holmes Klubben i Danmark har en hemsida.

Société Sherlock Holmes de France har en av nätets bästa sajter om Sherlock Holmes, ofta snabbt uppdaterad med de senaste nyheterna. Visserligen huvudsakligen på franska, men en del av materialet finns på engelska och resten kan man få hyfsat okej snabböversatt med Google-översättningsknappen som finns vid varje artikel.

The Sherlock Holmes Society of London är ett ca 60-årigt Sherlock Holmes-sällskap och därtill Storbritanniens största. Deras sajt är omfattande och innehåller även radioteater att lyssna på. Missa inte heller deras nyhetsbrev.

The Baker Street Irregulars anses vara världens främsta Holmes-sällskap. Medlem kan man endast bli genom inval. Jag har skrivit mer om mitt personliga förhållande till sällskapet i denna bloggpost. Deras tidskrift heter The Baker Street Journal.

Det finns en lång rad andra Sherlock Holmes-sällskap i världen. Många av dem finns samlade på denna länklista hos Sherlockian.net.

 

Andra Holmes-sajter

Sherlockian.net har länkar till det mesta i Holmes-världen.

Sherlock Holmes News bjuder på initierad nyhetsbevakning av bl a nya böcker och filmer om Sherlock Holmes.

Scuttlebutt from the Spermaceti Press innehåller Peter E Blaus Holmes-nyhetsbrev i enkel textform.

The Baker Street Blog drivs av Scott Monty och är löst kopplad till sällskapet The Baker Street Irregulars, men innehåller även nyheter om annat i Holmesvärlden.

Ted Bergman Archives innehåller en samling essäer mm av Sveriges Holmes-nestor Ted Bergman. Här finns även bilder och beskrivningar rörande det miniatyrhus föreställande Baker Street 221B som han har byggt.

Sherlock Holmes i Sverige är Mattias Boströms nätversion av Ted Bergmans bibliografi. Sajten omfattar bl a uppgifter om alla svenska Holmes-utgåvor.

The Universal Sherlock Holmes är en världsomfattande Sherlock Holmes-bibliografi, som här finns i en nätversion.

Sherlock Holmes på svenska scener är ännu i sin linda, men siktar mot att bli en komplett förteckning över alla Holmespjäser som satts upp i Sverige.

OBS! En sida att se upp med är Sherlock Holmes – the official website, vars innehavare påstår att de har någon sorts rättigheter till Sherlock Holmes, vilket de förstås inte har.

 

Svenska bloggar som ibland handlar om Holmes 

Bloggbotten

Deckarbiten

Deckarhuset

Emil Bergendorff – dekorationsmålaren som blev skådespelare

Le Cabaret de la Fille Perdue

Mattias Boström

Saras betraktelser

Svenska Panoptikon

The Pomegranate Club

Logga in / Advanced NewsPaper by Gabfire Themes